Geschreven door admin 15:06 Uncategorized

Eerste hulp aan kinderen

Eerste hulp aan kinderen, ook wel kinder-EHBO genoemd, is een specifieke vorm van EHBO gericht op het geven van hulp aan kinderen in noodgevallen. Hierbij zijn enkele belangrijke zaken om te weten:

  • Kinderen zijn niet kleine volwassenen en hun anatomie en fysiologie verschillen daarom van die van volwassenen.
  • Kinderen hebben minder weerstand dan volwassenen en kunnen daarom sneller ziek worden of een infectie oplopen.
  • Kinderen kunnen niet altijd duidelijk uitleggen wat er aan de hand is en hebben daarom soms speciale aandacht nodig.
  • Kinderen zijn vaak bang als ze ziek zijn of gewond zijn, dus het is belangrijk om rustig te blijven en geruststellend te praten.
  • Eerste hulp aan kinderen kan onder andere inhouden: het verminderen van pijn, het stabiliseren van een verwonding, het verlenen van hulp bij verstikking, het verlenen van hulp bij een brandwond of het verlenen van hulp bij een koortsstuip.

Het is aan te raden om een kinder-EHBO cursus te volgen of een cursus EHBO voor ouders met kinderen, zodat u zich voorbereidt op noodsituaties en de juiste actie kan nemen in geval van nood.

Word kinder EHBO vergoed?
Er zijn organisaties die cursussen aanbieden die specifiek gericht zijn op kinder-EHBO, zoals de Rode Kruis of de Stichting EHBO. Deze organisaties bieden vaak cursussen aan voor een redelijke prijs, en sommige organisaties bieden zelfs gratis cursussen aan.

Wilt meer informatie? Neem contact op met De Hummeltjes club

(Visited 58 times, 1 visits today)
Sluiten