Geschreven door admin 09:35 Uncategorized

5 wastips voor je jeans

Een favoriete spijkerbroek: jij hebt er waarschijnlijk ook een. Een product dat perfect past en comfortabel is. Natuurlijk wil je dat deze jeans er zo lang mogelijk goed uit blijft zien. Tegelijkertijd wil je je jeans schoon en fris houden. Maar hoe zorg je ervoor dat je broek goed wordt schoongemaakt zonder deze te beschadigen? Hoe vaak kan een broek in de wasmachine gewassen worden? Op welke temperatuur kun je je jeans het beste wassen? In dit artikel hebben we een aantal tips en tricks voor je op een rij gezet. Zo heb je langer plezier van je Miracle of Denim of MOD jeans!

Hoe vaak kun je jeans wassen?
U wilt uw vaak gebruikte jeans wassen om ze er netjes uit te laten zien en fris te laten ruiken. Het is echter niet goed om je jeans te vaak te wassen. Door veelvuldig wassen gaat de broek na verloop van tijd slijten en vervaagt de mooie blauwe kleur. Daarom raden we je aan om je jeans zo min mogelijk te wassen. Soms is wassen niet nodig, bijvoorbeeld als je spijkerbroek een beetje muf ruikt. Je kunt hem dan buiten in de frisse lucht hangen, weer fris laten ruiken en nog een rondje dragen. Het regent buiten? Je kunt er dan voor kiezen om de broek een nacht in de koelkast te bewaren. De lage temperatuur zorgt ervoor dat bacteriën worden gedood en onaangename geurtjes verdwijnen.

Was je jeans af en toe om rafelen te voorkomen
Je hebt misschien gehoord dat je jeans het beste niet kunt wassen. Het is een mythe. De opeenhoping van vuil in jeans kan ook hun levensduur verkorten. Dode huidcellen en ander vuil kunnen de vezels van je broek sneller afslijten. Dit kan zelfs gaten in je broek veroorzaken. Je moet je jeans ook af en toe blootstellen aan wasmachinewater om uitdroging te voorkomen. Daarom wordt het ten zeerste aanbevolen om jeans van tijd tot tijd te wassen. Gebruik de onderstaande wastips voor jeans. Zo zorg je ervoor dat de pasvorm goed blijft en de kleur niet vervaagt.

Algemene wastips voor jeans

Lees het label van de jeans
Controleer altijd het label op je jeans voordat je hem wast. De wasvoorschriften zijn voor elke spijkerbroek anders. Volg altijd de instructies zorgvuldig om krimpen en vervagen te voorkomen.

Jeans met wassing op lage temperatuur
Broeken kunnen het beste gewassen worden op 30 graden. Zo kun je de kleur en pasvorm zo lang mogelijk behouden

Gebruik vloeibaar wasmiddel
Jeans kun je het beste wassen met een vloeibaar wasmiddel. Wasmiddel kan vlekken achterlaten op donkere jeans.

Jeans van binnen en van buiten wassen
Stop je jeans binnenstebuiten in de wasmachine met de knopen en ritsen gesloten om je jeans te beschermen tegen schade door de wasmachine.

Was de jeans apart
Jeans zullen wat kleur afgeven in de wasmachine. Daarom is het een goed idee om je broek apart te wassen. Je kunt het beste niet te veel jeans in één wasbeurt combineren.

Stop jeans niet in de droger
Of het nu gaat om een ​​zwarte jeans of een mooie indigo jeans: Jeans houden niet van drogers. Door de hoge hitte van de droger kan de broek krimpen. Dat geldt ook voor stretchjeans: in de droger smelten de elastaanvezels in de broek aan elkaar. Hierdoor verliest je broek zijn elasticiteit en daarmee zijn goede pasvorm en comfort. Daarom is het het beste om de broek aan de lucht te laten drogen om zijn vorm intact te houden.

Zelfs als je een spijkerbroek koopt die iets te groot is, is het geen goed idee om ze in de droger te laten krimpen. Na een uur hadden de jeans weer hun normale lengte en waren de stretch en pasvorm verdwenen. Koop dus altijd goed gesneden jeans.

(Visited 36 times, 1 visits today)
Sluiten